Mysole inlegzooltjes
bij voetklachten
of als extra comfort tijdens het lopen

Heb jij last van je voeten? Dan ben je niet alleen. Naar schatting blijkt dat ongeveer 75% van de Nederlanders wel eens voetklachten heeft. Van vermoeide voeten tot diverse pijnklachten. En daar wil je natuurlijk graag vanaf.
Een inlegzool van Mysole is speciaal ontwikkeld als hulpmiddel bij het tegengaan én oplossen van voetklachten. Pijn aan de voeten en vermoeide voeten zijn voor veel mensen aan de orde van de dag. Mysole heeft daarom samen met artsen, sportmedisch specialisten, podologen en podotherapeuten voor iedere klacht een passende zool ontwikkeld zodat jij weer pijnvrij kunt lopen, sporten en werken.
Naast zere voeten kan een verkeerde voetstand ook zorgen voor pijnklachten in andere lichaamsdelen. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke hielen, achillespezen, zere knieën, rugpijn of nekpijn. Bekijk hieronder snel hoe een inlegzool jou weer zonder problemen kan laten lopen. Of doe hier de zoolkeuzehulp en ontdek direct de beste zolen voor jouw klachten.

mysole-daily

Mysole daily

Meer comfort en ondersteuning tijdens dagelijkse activiteiten.

Mysole sport

Mysole sport

Presteer maximaal door extra ondersteuning en stabiliteit.

Mysole Work

Mysole work

Uitermate geschikt voor optimale ondersteuning tijdens je werk.

Mysole special

Mysole special

Applicaties en inlegzolen ontwikkeld voor specifieke voetproblemen.

De voordelen van Mysole inlegzooltjes

Mysole inlegzooltjes zijn ontwikkeld met behulp van artsen, therapeuten en schoenfabrikanten. Hierdoor weten we exact wat belangrijk is voor je voeten. Maar ook hoe we onze producten uit hoogwaardige materialen vervaardigen voor een lange levensduur en extra comfort zoals het voorkomen van zweetvoeten.
Deze inlegzooltjes zijn zo gevormd dat de anatomische vorm perfect aansluit op de natuurlijke vorm van je voeten. Daardoor krijgen ze de perfecte ondersteuning en zul je merken dat het lopen veel comfortabeler word. Je gaat een betere houding aannemen en voetklachten kunnen in veel gevallen zelfs helemaal verdwijnen.
De Mysole inlegzool verlengt ook nog eens de levensduur van je schoenen waardoor je minder vaak nieuwe hoeft te kopen.
Er zijn 48 verschillende zooltjes voor iedere voetklacht of situatie. Vervang je bestaande zolen door Mysole inlegzooltjes en ervaar zelf het genot én loopcomfort.

Mysole voor wandelen
Mysole daily arch

Wanneer gebruik je inlegzooltjes?

Inlegzooltjes kunnen worden gebruikt tijdens werk, sport en vrijetijdsbesteding. Ze passen in vrijwel iedere schoen van werkschoenen tot sneakers en zelfs hoge hakken. We hebben 4 verschillende hoogwaardige series ontwikkeld waarmee jij jouw bestaande zolen kunt vervangen.

  • Daily, voor dagelijks gebruik zelfs in hoge hakken.
  • Work, als upgrade of aanvulling van je werkschoenen.
  • Sport, ter ondersteuning tijdens het sporten.
  • Special, specifiek gericht op veelvoorkomende voetklachten.

Last van Zweetvoeten? Dan hebben we goed nieuws. Er zijn namelijk ook diverse modellen tegen zweetvoeten. Die zorgen dat je voeten koel en droog blijven. En dat voorkomt nare luchtjes!

Voor wie zijn inlegzooltjes bedoeld?

Inlegzooltjes zijn niet alleen handig bij een bepaalde voetklacht. Ook wanneer je zoekt naar meer loopcomfort is een inlegzool aan te raden. Iedere dag pijn aan je voeten is erg vervelend en bovendien helemaal niet nodig. Heb je last van je voeten tijdens het lopen of juist wanneer je veel stilstaat? Dan is het goed om te kijken naar passende inlegzooltjes voor jouw lichamelijke klachten en zo een einde te maken aan de pijn.
Met behulp van inlegzooltjes verbeter je de voetstand en corrigeer je de lichaamshouding. Onze inlegzooltjes geven extra ondersteuning op precies de plekken waar jij die nodig hebt. Daardoor ga je je al snel voelen dat je minder last hebt van jouw pijnlijke voeten. Ook sta je veel steviger en ervaar je meer comfort wanneer je inlegzooltjes in je schoenen draagt. Het loopt dus ook nog eens veel lekkerder!
Met iedere stap wordt een kracht van 2 à 3 keer het lichaamsgewicht op voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo’n 8.000 stappen per dag, dus het is vrij logisch dat iedereen wel eens voetklachten ondervindt.

Sport inlegzolen
Inlegzolen voor wandelen

Veel voorkomende voetproblemen

Grondig onderzoek heeft ervoor gezorgd dat we in totaal 48 verschillende inlegzooltjes voor de meest bekende voetklachten hebben ontwikkeld. De meest voorkomende klachten waarbij onze inlegzooltjes of steunzolen gebruikt kunnen worden zijn:

Herken je deze klachten? Stel je eens voor hoe fijn het is als je daar geen last meer van hebt. Mysole inlegzooltjes zijn speciaal ontworpen om jou van je pijnklachten af te helpen of ze aanzienlijk te verminderen. Maar ook wanneer je nog geen klachten hebt zijn inlegzooltjes een goede keuze. Ze zorgen voor een betere ondersteuning, meer grip, meer schokdemping en daardoor ook meer comfort dan standaard schoenzolen. De werking van de inlegzooltjes beïnvloed je loopgedrag en daarmee je houding. Ze helpen een verkeerde houding te corrigeren en dat heeft invloed op je hele lichaam waardoor jij je een stuk prettiger voelt.

Inlegzooltjes voor elke voet

Een goede schoen is voor veel mensen niet genoeg. Met inlegzooltjes van Mysole in je schoenen ondersteun je de voet precies waar dat nodig is. Hiermee verhoog je het loopcomfort en verminder je voet- en lichaamsklachten. De goede demping zorgt ervoor dat de botten, spieren pezen minder last hebben van schokken. Hierdoor verklein je de kans op blessures. Met 48 verschillende soorten inlegzooltjes voor diverse schoenen zijn er ook voor jouw voeten of klachten een passende oplossing. Denk hierbij aan voetklachten zoals:

  • Branderige voeten
  • Holvoet
  • Platvoet
  • Naar binnenstaande voeten
  • Doorgezakte voeten
  • Zweetvoeten

De juiste inlegzooltjes voorkomen of verminderen pijnlijke plekken en andere klachten zoals bijvoorbeeld pijn in je rug of nek. De beste inlegzooltjes voor jouw situatie hangen dus af van de klachten die je nu ervaart. Heb je last van een doorgezakte voet of voorvoet, een hoge wreef, hielspoor, overpronatie of andere blessures? Met goede steunzolen in je sportschoenen, werkschoenen of zelfs hoge hakken kun je weer met plezier gaan wandelen, hardlopen, werken of een avond lekker dansen. Sommige van onze zolen dragen zelfs bij aan herstel en genezing van bepaalde voetklachten!

Gebruik en onderhoud van je zolen

Gebruik en onderhoud van je zolen
Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden om je zolen in goede conditie houden en ervoor te zorgen dat ze langer meegaan. Verwijder altijd de originele zooltjes uit je schoenen voordat je de Mysole inlegzool in je schoen plaatst.
Verwijder altijd de zooltjes uit je schoenen wanneer je deze uittrekt. Hierdoor zorg je namelijk dat het transpiratievocht kan verdampen. Zo verleng je de levensduur én kunnen ze de volgende keer dat je ze draagt meer vocht absorberen.
Leg je zooltjes nooit op een warmtebron zoals een radiator te drogen. Hiermee loop je het risico dat ze scheuren, vervormen of krimpen. Reinig je zolen alleen met lauwwarm water en een vochtige doek. Gebruik nooit chemische producten of deodorant. Dit kan het materiaal aantasten.
Wanneer je zooltjes draagt is het belangrijk de schoen goed te sluiten. Met name bij sneakers of sportschoenen worden de veters niet altijd gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat je voet beweegt in de schoen. Daardoor zal het effect van de zooltjes sterk afnemen.
Bij onvoldoende werking van de zooltjes of aanhoudende pijnklachten adviseren wij een voetspecialist te bezoeken. Die kan je helpen de oorzaak van je klachten beter in beeld te brengen.

Met deze tips verleng je de levensduur van jouw inlegzooltjes.

Waar is Mysole te koop?

Wil je weten hoe een steunzool of inlegzooltjes jouw klachten kunnen verlichten? Naast onze webshop zijn Mysole inlegzooltjes ook te koop bij sportzaken, schoenwinkels en schoenmakers in Nederland en België. Ook kun je daar terecht voor uitgebreid advies over zooltjes bij lichamelijke klachten. Wil je direct hulp bij je keuze? Ga dan snel naar de keuzehulp en ontdek meteen welke zool het beste bij jouw past.
De voor jouw dichtstbijzijnde winkel is snel en gemakkelijk te vinden via onze storelocator.