GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden

Voorvoetklachten

Home | Voorkom voetklachten | Voorvoetklachten

De hele dag lichte irritatie of zeurende pijn aan je voeten doet je beseffen dat dit een weerslag heeft op je werkgerelateerd functioneren of uitoefening van activiteiten. Je wordt er op dat moment aan herinnert hoe belangrijk het is om goed schoeisel te dragen waarop je de hele dag comfortabel kan lopen, staan, kortom bewegen. Wanneer je last hebt van de bal onder je voet – ofwel ongemakken aan je voorvoet ervaart – dan is dat een signaal dat er te veel druk en belasting op de voorkant van je voet staat.

Oorzaken pijn of ongemak aan de voorvoet

Tijdens het lopen, springen of rennen land je met je gewicht op je voorvoet. Hier komen de middenvoetsbeentjes samen en ontstaat er druk in de zones van de grote teen en de teen ernaast. Bij toename van deze druk ervaar je pijn in de voorvoet. Vaak zorgt dat ook voor eeltvorming, dat overigens tevens de veroorzaker van de pijn aan de voorvoet kan zijn.

Oorzaak druk op de voorvoet

Een spreidvoet, een doorgezakte voet en/of zwakkere middenvoetsbeentjes kunnen de oorzaak zijn van druk op de voorvoet. Metatarsalgie, wat letterlijk pijn aan de bal van de voet betekent, is een kwaal die veel voorkomt bij mensen die hoge hakken dragen. Bij het dragen van hoge hakken wordt het lichaamsgewicht gedragen door de voorvoet. Dat geeft een extra druk op de middenvoetsbeentjes (= metatarsalen) en geeft een pijnlijk en branderig gevoel. Dit fenomeen kan ook bij mensen voorkomen die geen hakken dragen.

Bekende oorzaken:

  • Een korter middenvoetsbeentje t.o.v. de andere tenen.
  • Een afwijkend looppatroon.
  • Je hebt holvoeten.
  • Overbelasting door sporten.
  • Schoenen met dunne zolen die weinig demping geven.
Inlegzolen voor voorvoetklachten
Voorvoetklachten

Inlegzolen voorvoetklachten

Bij pijn of ongemak aan de voorvoet zal de druk op de voorvoet beter verdeeld moeten worden over de gehele voet. Het dragen van de juiste inlegzolen kan de druk op de voorvoet dusdanig verminderen, dat ongemakken verminderen of zelf helemaal verdwijnen. Een inlegzool is een eenvoudige, betaalbare maar bovenal doeltreffende oplossing tegen voorvoetklachten.

De juiste ondersteuning

Als de voetboog optimaal wordt ondersteund, dan kan deze niet meer doorzakken en wordt het gewicht gelijkmatig over de voet verdeeld. Op deze wijze komt er veel minder druk op de voorvoet te staan. De pijn onder de bal van de voet neemt af. Bovendien hebben de inlegzolen ook een positief effect op andere klachten en gaat de (loop)houding verbeteren. Verder adviseren we dagelijks… Wees lief voor je voeten! Een goede voetenverwennerij doet wonderen; een voetbad, eelt verwijderen of maak een paar keer per jaar een afspraak bij een pedicure. En vergeet niet je schoeisel dat je tijdens werk, sport of vrijetijdsbesteding draagt kritisch te beoordelen. Zijn ze stevig?, bieden ze voldoende comfort?, geven ze voldoende demping? Geef je voeten ruimte en rust na inspanning en tijdens een goede Mysole inlegzool op maat.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00