Voorvoetklachten

Voetklachten zijn erg vervelend. De hele dag voelt je de irritatie of de pijn. Je realiseert je dan pas hoeveel invloed dat heeft op je dag en activiteiten. Bij voetpijn komt ook de realisatie hoe belangrijk het is om goed schoeisel te dragen waarop je de hele dag comfortabel kunt lopen en staan.

Wanneer je last hebt onder de bal van de voet, dus ongemakken aan je voorvoet ervaart, dan zijn verschillende oorzaken mogelijk. Het betekent in ieder geval dat er teveel druk en belasting op de voorkant van de voet staat.

Oorzaken pijn of ongemak aan de voorvoet

Tijdens het lopen, springen of rennen land je met je gewicht op de voorvoet. Daar komen de middenvoetsbeentjes samen. De meeste druk komt op de middenvoetsbeentjes van de grote teen en de teen ernaast. En wanneer die druk toeneemt dan doet dat pijn aan de voorvoet.
Vaak zorgt dat ook voor eeltvorming op deze plaats. En eelt kan ook de veroorzaker zijn van pijn aan de voorvoet. Hoe komt het dan dat er te veel druk op de voorvoet ontstaat?

Een spreidvoet of een doorgezakte voet en zwakkere middenvoetsbeentjes kunnen een oorzaak zijn. Dan drukt het lichaamsgewicht erg op de voorvoet.
Wat ook pijn aan de voorvoet geeft is metatarsalgie. Letterlijk pijn aan de bal van de voet.
Het is een kwaal die veel voorkomt bij mensen die hoge hakken dragen. Bij het dragen van hoge hakken wordt het lichaamsgewicht gedragen door de voorvoet. Dat geeft een grote druk op de middenvoetsbeentjes (de metatarsalen). Die middenvoetsbeentjes zakken door de druk door. Het geeft een pijnlijk en branderig gevoel. Het kan overigens ook bij mensen voorkomen die geen hakken dragen. Bekende oorzaken zijn:

Een korter middenvoetsbeentje ten opzichte van de andere tenen, een afwijkend looppatroon, holvoeten, overbelasting door sporten of schoenen met dunne zolen die weinig demping geven.

Al deze facetten zorgen voor een te grote belasting op de voorvoet.

Mysole-voorvoet-klachten
Mysole-voorvoet-klachten

Inlegzolen voorvoetklachten

Bij pijn of ongemak aan de voorvoet zal de druk op die voorvoet beter verdeeld moeten worden over de gehele voet. Het dragen van de juiste inlegzolen kan de druk op de voorvoet dusdanig verminderen, dat de voorvoet ongemakken verdwijnen.
Een inlegzool is een simpele betaalbare en doeltreffende oplossing tegen voorvoet ongemakken.

Wanneer de voetboog goed wordt ondersteund dan kan deze niet meer doorzakken. En dan wordt het gewicht weer gelijkmatig over de voet verdeeld. Op die manier komt er veel minder druk op de voorvoet te staan. De pijn onder de bal van de voet zal hiermee verdwijnen.
Bovendien hebben de inlegzolen ook een positief effect op andere klachten en zal ook de (loop)houding een stuk verbeteren. Wilt u toch hoge hakken dragen dan bestaan ook daar special zooltjes voor.

MYSOLE heeft de juiste inlegzolen om pijn aan de voorvoet tegen te gaan, de voet te corrigeren en de druk op de voetzool te verdelen.

Een goede voeten verwennerij doet ook wonderen. Wees lief voor je voeten! Een voetenbad of eelt verwijderen of maak eens een afspraak met een pedicure. Beoordeel ook uw schoenen eens. Zijn ze stevig? Geven die voldoende demping? Goede schoenen zijn schoenen met een lage hak en een brede voorvoet. Dan kunnen je voeten weer volledig tot rust komen.

inlegzolen geschikt voor voorvoetklachten