GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden

zolen voor

Dagelijks gebruik

proffesionele zolen voor

Sportliefhebbers

speciale zolen voor

Voetklachten

comfortabele zolen voor

Werkschoenen
Home | Voorkom voetklachten | Platvoeten

Dit is het tegenovergestelde van holvoeten: een platvoet raakt in zijn geheel de grond. Dat komt omdat de voetboog helemaal is doorgezakt. De tenen staan hierbij ook gespreid.
Wil je weten of je platvoeten hebt? Ga met de benen iets uit elkaar staan en ga rechtop staan. Als de voeten naar binnen doorzakken en er geen voetboog zichtbaar is, dan is er sprake van platvoeten. Er zijn twee soorten platvoeten te onderscheiden: de stijve en de flexibele platvoet. Stijve platvoeten zijn meestal aangeboren en worden na een paar maanden ontdekt. De voeten zijn helemaal plat aan de onderkant. Zelf als je op je tenen gaat staan blijven ze plat. Flexibele platvoeten zijn niet aangeboren. Hierbij zie je ook geen voetboog als je gaat staan, maar wel zodra je de voet optilt. Lees verder…

Inlegzolen geschikt voor platvoeten

Klachten platvoeten

Niet iedereen heeft last van klachten door platvoeten. Maar omdat de peesplaat is verzwakt en de voetboog daarom is doorgezakt, kan er wel pijn ontstaan. Mensen die klachten ervaren hebben vaak last van pijn onder de hiel, op de voetrug of onder de bal van de voet. Maar ook vermoeide voeten, pijn in de enkels en zelfs in de knieën, kuiten en rug zijn veel voorkomende klachten.

Inlegzolen voor platvoeten
Mysole-platvoet

Inlegzolen voor platvoeten

De hele voetzool wordt dus belast. Het hele lichaam kan hierop reageren. Denk hierbij aan
x-benen, overstrekte knieën, voorover gekantelde bekken en het hoofd dat te ver naar voren staat ten opzichte van de nek.

En door pijn kun je een ander looppatroon gaan ontwikkelen wat het nog eens versterkt.

Goede stevige steunzolen zullen uw voet op een juiste manier ondersteunen en uw houding corrigeren. Mysole heeft hiervoor speciale inlegzolen ontwikkeld.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00