GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden

Vermoeide benen

zolen voor

Dagelijks gebruik

proffesionele zolen voor

Sportliefhebbers

speciale zolen voor

Voetklachten

comfortabele zolen voor

Werkschoenen
Home | Voorkom voetklachten | Vermoeide benen

Het is een veelgehoorde uitspraak: ‘mijn benen voelen zo zwaar’. Of: ‘mijn benen doen zo’n pijn, ik moet echt even zitten’. Heb je vaak last van vermoeide benen of vermoeide kuiten? Heb je vaak last van de zogenaamde ‘zware benen’ die pijnlijk en stijf aanvoelen. Dan is het aan te raden om de oorzaak daarvan te achterhalen. Het lijkt een vrij onschuldige klacht, maar er kan wel meer aan de hand zijn dan je denkt. Het is goed te achterhalen of rust nemen alleen wel voldoende is.

Oorzaken vermoeide benen

Een veel voorkomende oorzaak van benen en/of kuiten die vermoeid zijn is een slechte bloedcirculatie. Wanneer u teveel zit met de benen over elkaar werkt u een slechte bloedcirculatie in de hand. Ook het dragen van erg strakke broeken is niet goed voor de doorstroming van het bloed. Probeer dit te vermijden.

Het tegenovergestelde kan ook een oorzaak zijn van pijnlijke benen: u heeft gesport en de benen ervaren een overbelasting. Dat kan tot een overmatige productie van melkzuur in de spieren leiden. En ook dat veroorzaakt pijn en vermoeidheid.

Eigenlijk hebben veel pijnklachten in de benen te maken met een slechte bloedsomloop. Dan wordt te weinig bloed teruggepompt naar het bovenlichaam. Het bloed komt bijna ‘tot stilstand’ in het onderlichaam en dat neemt wel een risico met zich mee. Hierdoor kan bloedpropvorming of klontervorming in de aderen ontstaan, waardoor een trombose een gevolg kan zijn. En dat is pijnlijk maar ook zeer gevaarlijk.

Overpronatie, wat dus een van de meest voorkomende klachten is, werkt ook vermoeide benen in de hand. Overpronatie komt bij maar liefst vijftig tot zestig procent van de bevolking voor. Door in zo’n geval de naar binnen gezakte enkels te corrigeren, en dus in de goede stand te laten staan, wordt het looppatroon direct verbeterd. De beenspieren ervaren minder overbelasting en de bloeddoorstroming verbetert ook onmiddellijk. Je voeten en benen voelen niet meer vermoeid aan. 

Heb je vaak pijn en een vermoeid gevoel in de kuitspieren of aan de binnenkant van de benen, met name in de knieholtes? Dan is het belangrijk om eerst te achterhalen of je spataderen hebt. Als dat zo is kunt je het beste naar de huisarts gaan voor advies. Spataderen zijn in veel gevallen erfelijk en dat wordt erger naarmate iemand ouder wordt. Vooral bij vrouwen is dit een voorkomende klacht.

Mysole inlegzolen tegen vermoeide benen
Inlegzolen voor vermoeide benen

Inlegzolen vermoeide benen

Om de stand van je voeten te corrigeren en je loophouding en looppatroon te verbeteren zijn inlegzolen nodig. Inlegzolen tegen overpronatie bijvoorbeeld zullen de druk op de pezen en spieren in het onderbeen verminderen. 

Mysole biedt diverse passende opties bij vermoeide benen en die bij de meest voorkomende klachten helpen de pijn te verminderen al dan niet weg te nemen.

Inlegzolen geschikt voor vermoeide benen

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00