GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden

Pronatie & supinatie

zolen voor

Dagelijks gebruik

proffesionele zolen voor

Sportliefhebbers

speciale zolen voor

Voetklachten

comfortabele zolen voor

Werkschoenen
Home | Voorkom voetklachten | Pronatie & supinatie

De bekende ‘scheefstand’ van de voet is volgens de podologen en podotherapeuten een van de meestvoorkomende voetklachten, ook wel overpronatie en supinatie genoemd. De diagnose ‘overpronatie’ wordt vastgesteld wanneer de spieren aan de binnenkant van je voet minder sterk zijn, waardoor de voet naar binnen doorzakt. Bij dit onprettige fenomeen zakt de voet te lang en te ver door. Supinatie is het tegenovergestelde waarbij de buitenkant van je enkel of de middenvoet juist naar te ver naar buiten kantelt. De holte van de voet wordt opgetrokken. Dit geeft pijnlijke klachten omdat er te veel trekkracht staat op de banden, spieren en pezen. Ze raken hierdoor overbelast.

Klachten

Overpronatie en supinatie komt bij veel mensen voor. Echter weten velen niet dat ze met dit euvel van klachten te maken hebben. Ze worden er pas op geattendeerd wanneer ze pijn ervaren. Aanwijsbare oorzaken kunnen zijn: een gewichtstoename of zwangerschap, schoenen met een slappe hiel, schoenen met te weinig ondersteuning onder de voetboog, hielspoor of een staand beroep zijn.

Herkennen van het probleem

Als de voet is doorgezakt wordt deze niet goed afgewikkeld. Je ziet dan ook dat je onderbeen naar binnen draait wanneer er een loopbeweging wordt gemaakt. Omdat je voeten aan de basis staan van je bewegingsapparaat, kan dit reacties geven door het gehele lichaam. Je lichaam gaat ergens de verkeerde stand van je voeten corrigeren. Vaak zijn knieklachten of overpronatie de oorzaak van de uiteindelijke rug-, schouder- en nekklachten. De meest gehoorde klachten bij supinatie zijn: enkel-, knie-, heup- en rugklachten.

Pronatie zolen
Mysole-overpronatie

Inlegzolen overpronatie & supinatie

Om blessures en klachten tegen te gaan is het dragen van corrigerende inlegzolen een effectieve, bewezen oplossing. Oefeningen zijn ter ondersteuning, maar vaak niet voldoende om overpronatie of supinatie echt te laten verdwijnen.

Zorgt een inlegzool voor voldoende herstel?

Je kunt steunzolen op maat laten maken bij een podotherapeut, Mysole inlegzolen kunnen al voldoende verlichting bieden voor scheefstand. Ze voldoen aan de juiste eisen: een stevige ondersteuning voor de voetboog, een hielkuip om je enkels te ondersteunen en een dempend voetbed voor de middenvoetsbeentjes. Overigens zijn deze inlegzolen ook geschikt voor ouderen, sporters en mensen die langdurig moeten staan voor hun beroepsuitoefening. Bekijk de geschikte Mysole zolen voor overpronatie of supinatie.

Hieronder staan de Mysole inlegzolen die geschikt zijn voor overpronatie of supinatie aan de voet.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00