Werkdagen VOOR 15u BESTELD zelfde dag verzonden
GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
Werkdagen VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
Home | Mysole Blog artikelen | Hippe sneakers, hippe inlegzool

Sneakers of gympen zijn al langer helemaal hot in het straatbeeld. En dat is te verklaren. Sneakers lopen niet alleen fijn, ze zijn er ook in alle soorten, kleuren en maten. De keuze is zo groot, dat er altijd een sneaker van jouw smaak te vinden is. Maar is zo’n leuke hippe schoen ook te combineren met een inlegzool?  

Jazeker! Wanneer je een inlegzool wilt of moet dragen wil dat niet zeggen dat dat de keuze voor schoenen beperkt. Er zijn tegenwoordig heel veel schoenen met een uitneembaar voetenbed. Ook (steeds meer) sneakers. Hierdoor kun je heel gemakkelijk de bestaande zool vervangen door een inlegzool die bij de eigenschappen van jouw voeten past. Mysole biedt hiervoor zelfs inlegzolen met dezelfde eigenschappen als die van sneakers en die toch net dat beetje extra bieden voor de voet. Want je zult net zien dat de leukste sneaker je de minste ondersteuning geeft die je nodig hebt. 

Sneakers zijn comfortabel, wat is er mis mee?

Er is niets mis met sneakers! Maar er is wel iets mis met het te vaak dragen van sneakers. Voor voldoende afwisseling zorgen is wel aan te raden om (blijvende) voetklachten te voorkomen. Waarom? 

Extra demping 

Een sneaker die fijn zit is vaak extra zacht geveerd. Je lichaam heeft het echter wel nodig om bepaalde stoten op te vangen. Want deze houden de gezondheid van je gewrichten, pezen en spieren in stand. De demping van de schoenen werkt eigenlijk negatief op het natuurlijke dempingssysteem van het bewegingsapparaat. Dit kan zwakke pezen en spierafbraak tot gevolg hebben. In het ergste geval zelfs botontkalking. 

Doorzakken van de voorvoet 

Een andere eigenschap van sneakers is dat die een overmatige demping onder de voorvoet hebben. Dat is bij lopen het meest belaste deel van de voet. Door de extra demping zakt daar de voet dieper in en zakt door. Door die extra strekking kunnen er irritaties aan de zenuwen ontstaan bij het middenvoetsbeentje. 

Plat- en spreidvoet 

Podotherapeuten zien steeds vaker spreid- en platvoeten en voeten met een verkeerde stand, vooral bij de jongere generatie die voornamelijk (extra wijde) sneakers draagt. 

De Mysole Sneaker Plus

De Mysole Sneaker Plus is een veel toegepaste inlegzool in sneakers die de bestaande inlegzool kan vervangen, maar ook als extra zool kan dienen in sneakers zonder uitneembaar voetenbed. 
De Mysole Sneaker Plus inlegzool geeft ondersteuning aan de middenvoet en steun aan de achtervoet. Deze inlegzool zorgt ook voor schokdemping, drukverdeling en ontlasting van de voeten tijdens het staan en/of lopen. Het verschil met het dragen van een sneaker zonder inlegzool is niet te zien, wel te voelen. 

Een vergelijkbare zool is de Mysole Stabilizer. Deze geeft naast de ondersteuning van de midden- en achtervoet en een prima schokdemping ook een zijwaartse stabiliteit. Een geschikte inlegzool in een eigentijdse schoen of sneaker. 

Sneakers dragen? Natuurlijk! Maar doe je dat met mate en met een Mysole inlegzool op maat dan zorg je ook nog goed voor je voeten.  

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00