Werkdagen VOOR 15u BESTELD zelfde dag verzonden
GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
Werkdagen VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
Home | Mysole Blog artikelen | Wandelen? Heerlijk, maar niet met zere voeten!

Nederlanders zijn fervente wandelaars. We gaan er graag op uit in eigen land. Niet zo gek, want ons landschap heeft van alles te bieden: eindeloze duinen en zandstranden, uitgestrekte weidelandschappen, idyllische heidevelden en bossen en ons rivierenlandschap. Een diversiteit aan natuur om van te genieten tijdens een stevige wandeling, kopje koffie onderweg. En waar je ook voor kiest, zand, heuvels, asfalt of modder: wandelen vereist veel van je voeten. Mysole inlegzolen bieden exact dat wat jouw voeten hiervoor nodig hebben. 

Wat gebeurt er met de voet tijdens het lopen?

Wat vraagt een wandeling eigenlijk van je voeten? Tijdens het lopen zorgen voeten voor drie dingen: 

1. Voeten zorgen dat je je lichaam voorwaarts kunt verplaatsen.

Tijdens een wandeling beweegt de voet vanaf de hiel, naar de enkel richting de voorvoet en de tenen. Het enkelgewricht en het grote teengewricht hebben hierbij het meeste te verduren bij het afrollen van de voet. Soepele gewrichten en het geven van goede steun zijn belangrijk. 

2. Voeten bieden de juiste balans en soepele gewrichten zijn ook een vereiste voor een goede balans.

De druk onder de voet verplaatst zich tijdens het wandelen. Van de buitenrand van de voet, naar de binnenkant richting de grote teen. Deze druk gecontroleerd kunnen verplaatsen over je voet noemen we balans. En soepele gewrichten helpen daarbij. 

3. Voeten laten je het contact met de grond voelen.

Onze gewrichten en de huid onder de voet geven informatie door over onze balans en ons looppatroon. In hoeverre we die informatie binnenkrijgen in ons zenuwstelsel bepaalt hoe we bewegen. Wanneer we minder informatie binnenkrijgen, zullen onze spieren anders aangestuurd worden en neemt de kwaliteit van ons looppatroon af. Het is dus belangrijk dat we onze gewrichten goed de ruimte geven en dat onze voetzolen goed contact maken met de grond. 

De invloed van de schoen

Schoenen zijn bepalend in hoe je tijdens het lopen contact maakt met de (onder)grond. En daarmee dus ook je balans. Wat kan er misgaan? 

  • Een stugge schoenzool belemmert het hielbeen; 
  • Een dikke schoenzool zorgt voor minder contact met de grond dan een dunnere zool.
    En de kans op zwikken ligt dan op de loer;
  • Ondersteuning van de voetboog voorkomt over- of onderpronatie; 
  • Een te kleine schoen beperkt de beweging van de tenen. 

Goed schoeisel is dus een voorwaarde voor een plezierige fikse wandeling. De juiste inlegzool is van belang voor een pijnloze comfortabele wandeling voor je voeten. 

Mysole ondersteunt waar nodig 

Pijn aan je voeten tijdens het lopen belemmert dus een goed looppatroon. En wist u dat pijnlijke voeten ook een pijnlijke rug tot gevolg kan hebben? Het plezier aan lopen vergaat dan snel. De juiste inlegzool dragen kan het wandelplezier maken of breken. Comfortabel en pijnloos lopen kan alleen door het dragen van het juiste schoeisel en de juiste inlegzool. Het assortiment van onze Mysole inlegzolen heeft voor elke voet wat wils. 

De kracht van Mysole 

Samen met podologen en podotherapeuten is een serie van inlegzolen ontwikkeld speciaal voor specifieke toepassingen. Het resultaat is Mysole met meer dan 40 verschillende inlegzolen voor de meest voorkomende voetklachten. Iedere voet is anders en iedere voet vereist een andere ondersteuning. De Mysole inlegzolen bieden ondersteuning, grip in de schoenen en ze zorgen voor meer demping tijdens het lopen. 

Vind je het lastig om te bepalen welke inlegzool nu het beste bij jou voeten past? Mysole geeft graag advies. Op onze website vind je de zoolkeuze hulp of chat, en op werkdagen tussen half negen en vijf uur zijn onze medewerkers bereikbaar voor een goed advies. 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00