VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
Home | Mysole Blog artikelen | Verstopte parels: prachtige wandelingen door vestingsteden in Nederland

Als je het wandelen in je omgeving beu bent en op zoek bent naar wat nieuws, dan zijn deze wandelroutes door historische vestingsteden een goed idee. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op elke situatie en om goed sluitende wandelschoenen te dragen, vooral als je op ongelijke ondergronden wandelt. Mysole thermo-inlegzolen kunnen helpen om je voeten warm te houden en bieden je de steun die je nodig hebt voor een goede wandeling. Hieronder vind je vier van onze favoriete vestingstadjes die het decor kunnen bieden voor een prachtige wandeling.

Heusden

Heusden: een gerestaureerde vestingstad met groene stadswallen

Heusden is een gerestaureerde vestingstad in Noord-Brabant met bourgondische, pittoreske kenmerken. Je moet het stadje betreden door een van de poorten door de unieke, groene stadswallen. Eenmaal binnen de wal kun je je ogen goed de kost geven en wisselen oude, prachtig gerestaureerde gevels zich af in het historische centrum. Ook de kasseien die de straten nog steeds bekleden dragen bij aan het gevoel dat je een wandeling terug in de tijd maakt.

Dokkum: de meest noordelijke vestingstad van Nederland

Dokkum ligt in de gemeente Noardeast-Fryslân (in de provincie Friesland) en is de meest noordelijke vestingstad van Nederland. Het mooie, authentieke vestingstadje biedt prachtige wandelingen langs de stadswallen, waarbij oudhollandse gevels, pittoreske straatjes en prachtige grachten elkaar in een rap tempo afwisselen. Het levendig historisch hart kun je in je wandeling afwisselen met de groene vergezichten over de stadswallen. Maak een wandeling door deze vestingstad en ontdek wat het te bieden heeft. Je krijgt er zeker geen spijt van.

Dokkum
Bourtange

Bourtange: een stervormig vestingdorp

Bourtange is een stervormig vestingdorp dat vroeger een moeras was, maar later is omgetoverd tot wat het nu is. De naam verwijst ook naar ‘de boer’ (Bour) in ‘een landtong’ (tange) en het is ontstaan – of eigenlijk eerder gemaakt – rond 1580. Het kent een rijke historie en is nadat het in de eerste helft van de vorige eeuw redelijk verwaarloosd is in 1968 volledig gerestaureerd en in ere hersteld. Een wandeling heeft je veel te bieden: naast de gereconstrueerde vestingwerken vind je er het historische marktplein met eeuwenoude lindebomen, verschillende musea, een kaarsenmakerij, een historisch hotel, de herbouwde vestingmolen en de gereconstrueerde rosmolen gereconstrueerd. Kortom: wandel er en laat je verrassen door dit prachtige dorp.

Leuk detail: van bovenaf zien de meeste vestingsteden eruit als een schilderij.
Dat kun je tijdens een wandeling misschien niet zien,
maar bekijk het eens via Google maps of Google afbeeldingen.
Als je dat gedaan hebt, wil je er waarschijnlijk nog liever een wandeling gaan maken.

Hulst: een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland

Voor dit mooie vestingstadje bewegen we naar de andere kant van het land. In onze zuidwestelijke provincie Zeeland ligt Hulst, een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Met zijn hoge en vaak groene stadswallen van wel 10 meter hoog en zijn prachtige, gerestaureerde toegangspoorten weet je meteen dat je gearriveerd bent wanneer je Hulst binnenstapt. Je hebt er de mooiste wandelroutes over de wallen, van waaruit je de mooiste vergezichten over de stad hebt aan de ene kant en over de natuur aan de andere kant. Het feit dat het zo goed bewaard is gebleven, zorgt er ook voor dat er nog veel delen van torens, prachtige monumenten en een hoop historische verhalen te vinden zijn. Het is een prachtige plek waar je een keer een wandeling gemaakt moet hebben.

Hulst

Kies jouw favoriete vesting wandeling

Welk vestingstadje je ook kiest, een wandeling in of rondom die plaats zal nooit teleurstellen. De historie en de door de mens aangelegde en gerestaureerde pracht, gecombineerd met een groene omgeving en afgesloten met een lunch of koffie op een historisch plein, is een ideale manier om je zondag te vullen. Niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en stevig in je schoenen staat met Mysole inlegzolen, vooral als je op wisselende ondergronden wandelt, zoals zandpaden en kasseien.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00