VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
GRATIS VERZENDING Nederland en België
NIET GOED GELD TERUG 30 dagen bedenktijd
VOOR 15.00 BESTELD zelfde dag verzonden
Home | Mysole Blog artikelen | Vier bijzondere wandelroutes aan de Nederlandse grens

Zoek de grens op!

Wandelen langs de grens van Nederland is een unieke en inspirerende ervaring. Het is leuk om die grens letterlijk op te zoeken én het is ook goed om de grens op te zoeken met je lichaam, maar het is vooral ook erg belangrijk om er niet overheen te gaan. Ga je voor een stevige, uitdagende wandeling, zorg er dan voor dat je goed voorbereid op pad gaat. Mysole Outdoor inlegzolen kunnen hierbij helpen door ondersteuning en optimaal comfort te bieden tijdens de wandeling. Op zoek zo’n unieke wandelervaring? Hieronder vind je vier prachtige routes langs de Nederlandse grens.

De natuurrijke wandeling bij Spijk

Een van de prachtige wandelroutes langs de grens van Nederland is bij Spijk, waar de rivier de Rijn ons land binnenkomt. Hier kun je genieten van een flinke barrière waar je een heel stuk om moet lopen om aan de overkant verder te kunnen lopen. Maar het is zeker de moeite waard, want het is een prachtige wandeling met een prachtig uitzicht over de rivier en de omliggende natuur. De wandeling is geschikt voor zowel beginnende wandelaars als gevorderde wandelaars, en het pad is goed begaanbaar. Het is aan te raden om voldoende water en snacks mee te nemen, aangezien er geen winkels of restaurants onderweg zijn.

natuurrijke wandeling bij Spijk
historische route bij Reusel

De historische route bij Reusel

Een andere interessante wandelroute vind je bij Reusel. Hier liep tijdens de Eerste Wereldoorlog een dodelijke stroomdraad tussen Nederland en België. Bij het plaatsje Reusel aan de Belgische grens staat een reconstructie van deze bizarre grensafscheiding. De wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en gaat langs de oude stroomdraad, waar je kunt zien hoe deze er vroeger uitzag en hoe het er nu uitziet. De wandeling is geschikt voor de beginnende wandelaar en is een goede manier om wat meer te leren over de geschiedenis rondom de Eerste Wereldoorlog.

Het drielandenpunt bij Moresnet

Bij Moresnet, het drielandenpunt in het uiterste zuiden van ons land, kun je ook al wandelend een stukje geschiedenis beleven. Hier was tot zo’n honderd jaar geleden nog een vierlandenpunt, waar het merkwaardige landje Neutraal Moresnet lag. De wandeling start in het dorp Moresnet en gaat langs de grenzen van Nederland, België en Duitsland. Je kunt hier genieten van prachtige uitzichten over de omliggende natuur en een bezoek brengen aan het drielandenpunt, waar je een uniek uitzicht hebt over de drie landen. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en is zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als voor gevorderde wandelaars.

drielandenpunt bij Moresnet
cirkels van Jannink

De bijzondere cirkels van Jannink

Een andere mooie wandelroute is langs de cirkels van Jannink, ook wel bekend als de beha van Jannink of de Mandercirkels. Het is het grootste landschapskunstproject van Nederland en vormt een prachtige wandelroute aan de grens met Duitsland. De wandeling gaat langs een aantal unieke Mandercirkels, die zijn gemaakt door een lokale boer. De cirkels zijn gemaakt van verschillende soorten gewassen en zijn een prachtig gezicht tijdens de wandeling. Een wandelpad van ongeveer twee kilometer is aangelegd om en door de cirkels. Je kunt de wandelroute zo lang maken als je wil, richting het plaatsje Mander en Hezingen, met nog met bijzonder punten zoals Watermolen Frans en de Hunebedden van Mander.

Vele wandelroutes in Nederland

Wandelroutes in Nederland zijn zo leuk, omdat ze een unieke combinatie bieden van natuur, geschiedenis en cultuur. Zorg wel dat je voorbereid op pad gaat. Mysole inlegzolen zijn daarbij je beste vriend, omdat ze ondersteuning bieden tijdens de wandelingen en ervoor zorgen dat je comfortabel kunt blijven wandelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00